Hang és rezgés - hogy is működik

Mit is jelent a hang- és rezgésterápia?

A kvantum fizikával foglalkozók többször bebizonyították már, hogy valójában minden rezgésekből áll. Rezgés az asztal, egy szék, a fák, mi magunk, a bolygó és az egész univerzum rezgésekből áll. És ahol hang van, ott rezgés is van.

Mindenkinek magvan a saját rezgése, ami lényegében egy egyedi aláírása a testi illetve energetikai rendszeri egészségének és jó érzésének. Úgy is fel lehet fogni, hogy fizikai testünkben, mentális, érzelmi és szellemi testünkben végbemenő természetes folyamatok ereményeként kialakuló rezgések összessége.

Ahogy egy hangszer időnként újrahangolást igényel - mert nem használják, vagy nem jól, mert a környezet negatívan befolyásolja, vagy mi magunk nem tudunk jól játszani rajta  - úgy az emberi test és annak energetikai rendszere is megesik, hogy "kiesik a ritmusból" (milyen gyönyörű a magyar nyelv) és már nem a neki megfelelő, saját rezgésén rezeg. Ez a diszharmónia az ami először csak rossz közérzetet okoz majd később egyre súlyosabb betegségekhez vezethet. Csökken az energiaszintünk, egyre több energetikai blokk keletkezik, lelassul az energia áramlása, rezgése és helyet ad a fizikai test megbetegedésének.

Minden betegség látható a test energetikai renszerében mielőtt fizikai betegség lenne belőle. Szinte átrágja magát az aurarétegeken, a csakrákon keresztül. Tudatos élettel, odafigyeléssel ezeket a jeleket észrevehetjük és a test harmóniájának, egészséges rezgésének visszaállításával elkerülhető a betegség kialakulása.

Az igazsághoz természetesen hozzátartozik, hogy ez azért nem ennyire egyszerű.. a környezetünk, életmódunk, helytelen mintáink, az állandó negatív stressz miatt kialakuló betegségek többnyire gyógyíthatóak, vagy akár elkerülhetőek valamely általunk elfogadhatónak tartott orvosi terápiával, alternatív módszerrel, így a hangtálterápiával is.

Vannak olyan betegségeket, amiket azért kapunk, vagy húzunk magunkra, hogy ez által hosszabban tanuljunk valamit, fejlődjünk a megtapasztalás útján. Ezeket a feladatokat az alkalmazott terápiás módszer segít tisztábban látni, segít feldolgozni a szükséges megéléseket, de a végső gyógyulás csak és kizárólag rajtunk múlik. Azért születtünk le, hogy ezekkel mi magunk küzdjünk meg.

A hang és rezgés tehát segíthet nekünk visszatérni saját eredeti rezgésünkhöz.

A hangtálak rezgése megegyezik a Föld alap rezgésével. Minden csakra (energiaközpont) más és más frekvencián rezeg, a tálak ezeket az egészséges, harmonikus rezgéseket állítják vissza sejtszinten. Minden csakrának megvan a saját hangja, rezgése, a különböző méretű és hangú tálak szakrális minták rezegtetésével áthangolják a megfelelő energiaközpontot az adott csakrának megfelelő rezgési tartományban.

Jó példa a működésükre, ki lehet próbálni akinek van rá lehetősége, hogy ha egy C hangvillát megszólaltatunk a zongora húrjai felett, akkor a C húr azonnal elkezd rezegni, és még e mellett pár másik is, és együtt rezgnek, énekelnek a hangvillával együtt.

Ugyanez történik a testünkben is, minden sejtünk felveszi azt a rezgést amire ő eredetileg még egészségesen rezonált és ezzel kitisztul az energetikai rendszerünk és visszaáll a test harmóniája.

Ehhez természetesen idő kell, hiszen a megfelelő rezgés felvételéhez idő kell az alul vagy túlműködő sejteknek.

A hang segíthet felemelni az alacsony frekvenciáju érzelmeket, mint a félelem, düh és ellenállás egy magasabb rezgésszámú állapotba, ahol béke van és nyugalom, elégedettség és öröm.

Nagyon sokat olvasni akár az interneten is a gyógyító hangokról, különösen az "Om' szócska kántálásáról, ennek is a fenti rezgés emelés az alapja.

A hang és rezgések általi gyógyítás bizonyítottan csökkenti a stresszt, csökkenti a vérnyomást, beindítja a nyirokkeringést, növeli az immunrendszer hatékonyságát, harmonizálja a csakrák működését az energetikai mezőnkben, növeli az intuiciós képességet, szinkronizálja a bal és jobb agyféltekét, eltávolítja a negatív érzelmi és lelki blokkokat, növeli a kreativitást.

Testünk 70%-a vízből áll, minden egyes hang amit a hangtálak ütésével gerjesztünk, eléri a testünket és a Dr. Jamoto által kisérletileg bizonyított csodálatos mandala minták segítségével harmonizálja sejtjeinket és egész testünket.-

Erről részletesebben itt olvashatsz angolul, https://www.masaru-emoto.net/english/water-crystal.html - de Dr. Emoto munkásságáról rengeteg cikk található az interneten magyarul is.

Dr. Emoto fotókat készített a viz szerkezetéről, különböző feltételek között, megfagyasztva a vizet. Az eredmény az volt, hogy egyértelműen azt tapasztalta, hogy minden esetben gyönyörű mandala szerű kristályok keletkeztek, ha a víz mellett kellemes zene szólt, vagy imádkoztak, kántáltak a viznek, pozitív szavakat írtak a vizet tartó üvegre. Diszharmónikus környezetben viszont alaktalan, formátlan krisztályszerkezet keletkezett..

Ugyanez játszódik le az emberi testben is, a kellemes, nyugtató hangú zengőtálak hangjának hatására. Természetesen a hatás és az egyéni érzet attól függ, hogy milyen állapotban van a kliens energetikai rendszere. Képzeljük csak el, ha régi, besűrösödött, alacsony rezgésű blokkokkal van teli a test, milyen érzés lesz eleinte, ha ezeket a blokkokat fel akarják oldani a rezgéshullámok. Nem mindig kellemes relaxáció által kerülünk vissza testi lelki harmóniába, vagy hogy kezelés közben izom, ízületi fájdalom, szívdobogás érzés, fejfájás, furcsa testen kívüli élmény tapasztalható. A gyógyulás egy folyamat, mindenre időt kell hagyni, hiszen ezek a blokkok sem 1 óra alatt keletkeztek.

A testünk pontosan tudja, hogy kell gondját viselni, sajnos mi nem mindíg hallgatunk erre a belső hangra.

A hagyományos kínai gyógyászat szerint nincs betegség, csak diszharmónia. A hangtálak hangja, rezgései ezt a diszharmóniát enyhítik vagy szüntetik meg.

Felhasznált irodalom:

Ted Andrews: Healing Sounds (Smriti Books, New Delhi, India)

Eva Rudy Jansen : Singin bowls (New Age books , New Delhi, India)

Suren Shrestha: Singing bowls - traditional tibetan healing methods (Sentient Publications USA)