Tudatszintek

2017.06.18

Ha már a bevezetőben is megemlítettem, úgy illik, hogy a tudatszintekről is említést tegyek egy rövid bejegyzés erejéig.

Sokféle tudatszint besorolást és elméletet találhattok az interneten, az egyik legátfogóbb a Hawkins féle tudatszint leírás (David R. Hawkins: A valódi Én hatalma) amit a magyar dr. Ábrahám-Hörömpő Andrea könyvében (Lélekmozaikok) kicsit magyarítva, közérthetően elovashattok.

Aki nem akar elmélyülni ebben annak álljon itt egy összefoglaló.

A tudatszint azt jelenti, hogy egy ember a jelen életében milyen szinten tud kapcsolódni a spirituális világokhoz illetve önmagához. Ez nem minősítés! Senkit nem itélhetünk el azért mert alacsonyabb tudatszinten van mint mi! Mi is voltunk azon a szinten, mivel mindenki legalulról indul a létfenttartás az ösztönök szintjéről. Lehet megleplek vele benneteket, de bizony vissza is lehet csúszni.  Még napközben is időnként..


Van egy társasjáték - a létrák és kígyók - ahol ha kigyó fejére érsz a bábuval, azonnal lecsúszol vissza, majdnem a kezdő kockába. Szörnyű.. nagy nehezen felkapaszkodsz és egy banális hiba - jelen esetben egy rosszul dobott kocka - és már vissza is küldtek a startvonalra. Pont így működik ez a való életben is. Mindíg utáltam ezt a játékot, de annyire szép volt a kivitelezése, hogy mindíg játékra csábított.. ismerős analógia ugye?

A nagy piros kígyó a képen például a lustaságból azonnal a szegénységbe csusszant, a zöld kígyó pedig az erőszakos hangulatból bajba. Tudnak valamit akik összeállították ugye?

Van egy számomra könnyebben megjegyezhető és egyszerűbb tudatszint besorolás, ami a csakrákhoz köti az egyén aktuális tudatszintjét.  (a csakrákról részletesen is olvashattok az oldalamon). Egy látó ránézésre tudja, hogy kivel áll szemben, mert az a csakra a legéletteltelibb amelyik szinten az ember éppen áll.

Egy életben egy - két tudatszintet tudunk előre lépni, de erre nincsenek szabályok. És ezt nem lehet akarni, ez megtörténik szép lassan  ahogy megismered magad, átalakul az értékrended, jobban tudsz kapcsolódni a benned lévő szellemhez és istenihez. És egy nap például azt veszed észre, hogy már nem akarod mindenkinek megmondani, hogy mi a jó neki, vagy nem izgulsz azon, hogy miből fizeted a számlákat, mert tudod, hogy úgyis menni fog, hiszel magadban és a jó sorsodban.. de ez egy másik bejegyzés lesz.

Ami itt a lényeg, az a következő, 7 fő csakránk van és ennek megfelelően hét földi síkon is felfogható tudatszint:

1-es szint:

2-es szint:

3-as szint:

4-es szint:

5-ös szint:

6-os szint:

7-es szint:

Ki - ki eldöntheti hol tart.. :)